Här kommer det att komma mer info om folkslagen, varelser och annat.

Mer kommer då jag kommer försöka uppdatera sidan så ofta jag hinner med.

Dem åtta världarna

  Mycket av historierna kretsar runt Amdoria och den andra världen. Ibland gör det en avstickare till den första, som är vår värld. Orsaken till att handlingen hålls till första och andra världen är för att dem två världarna ligger så nära varandra och att det är förhållandevis enkelt att ta sig till den ena från den andra. Det är dessutom dem enda två världarna som inte har något specifikt namn. Dem kallas helt enkelt för första och andra världen. Det finns väldigt lite information om dem andra sex världarna.

   Många tror att människorna som lever i andra världen en gång kom från den första. Men var alverna och dvärgarna kommer ifrån är det ingen som vet. Det enda man vet är att dem tre raserna är mycket nära släkt med varandra.

   Namnen på dem åtta världarna är glömda för dem som lever i första och andra världen, om invånarna i dem andra världarna känner till namnen är osäkert. Därför används ofta siffror för att skilja dem åt. Dock ryktas det om att Ma'sharos'tian ska ha dem nerskrivna någonstans. Han minns bara inte var.

Olika stora händelser

   Detta är en lite kortare lista på olika stora händelser ägde rum i andra världen och dess närmaste områden och hur länge sedan dess hände. Alla tider är baserade från boken 'Vägen till Amdoria'.

  1. Kriget i Himmelriket: 9938 år sedan. Ett uppror startades för att försöka störta Harmsna och ta tronen från honom. Det misslyckades och samtliga inblandade på upprorsidan skall ha dödats.
  2. Mantera Lombras: 2316 år sedan. Mantera, Liana och de andra steg upp ur Labyrintens mörker och drakriddarna åter vandrade bland folken.
  3. Kriget mot Sachaserna: 43 år sedan. För 43 år sedan tog krigen mot Sachaserna slut. Dessa krig hade hållit på i drygt 430 år. Med krigets slut satt åter en kung på Amdorias draktron i och med Makar Kastoms seger.
  4. Marish och Trasher: 7 år sedan. Marish lyckades få reda på att major Aram Trasher av drakriddarna var ansvarig för hans föräldrars död. Marish mötte Trasher i en strid strax norr om Kalat, Fakaris huvudstad, och besegrade honom.
  5. Krigen mot Nariff: 2112 år sedan, 1378 år sedan och 6 år sedan. Nariff var en djävul som härjade över andra världen vid tre tillfällen. Varje gång gick draken Lindramas upp mot honom tillsammans med ett få tal människor, alver och dvärgar. Dem första två gångerna lyckades man spärra in djävulen i en magisk sten, men under det sista kriget dödades Nariff av Marish eller Drashin.
  6. Första kriget mot Marish: 5 år sedan. Marish skall blivit galen efter striderna mot Nariff, men det tog ett helt år innan han började samla sina följeslagare och startade ett krig mot drakriddarna och resten av andra världen. Men främst mot Drashin. Det första offret i kriget var Ama Sikari som Marish själv dödade. Till sist besegrades Marish av Drashin och det sades att han dödades.
  7. Andra kriget mot Marish: 3 år sedan. Trots att han skall ha dödats 2 år tidigare kom Marish tillbaka och startade ett nytt krig. Det mest anmärkningsvärda var det långa ärr som löpte över hans hals. Än en gång skall Drashin lyckats besegra honom och han skall ha dödats ännu en gång.