Ma'sharos'tians grottor

   Grottorna som sägs tillhöra varelsen som kallas Ma'sharos'tian är ett av de tre mysterierna. Detta mysterium förbryllar många. Lärda män från Mosker, Amdoria, Amorji och Tranmere har i århundraden studerat texter som handlat om Ma'sharos'tian och dennes grottor.

   Ingen vet exakt var ingången till grottorna finns eller hur många det är. Vissa dokument påstår att det enbart är några få, medan andra att det finns hundratals grottor. Det enda man vet med säkerhet är att grottorna finns i Amdoria och i närheten av huvudstaden Terabelle.

   Utfrågning av drakriddare finns dokumenterad, men inga svar har givits. Interjuver med de tre vise möts enbart av tystnad.

Ma'sharos'tian

   Det är mycket mystik omkring denna varelse som kallas Ma'sharos'tian. Nästan hela världen har hört talas om honom, men få kan säga att de verkligen sett honom. Därför är det mycket tvistande om hur han ser ut, om han verkligen är den ende av sitt slag och om han verkligen finns.

   Visserligen finns det dokument där Ma'sharos'tian beskrivs tydligt. I dem allra flesta beskrivs han som en jättelik tiger med glödande röda ögon. Han skall nästan vara tre gånger så stor som jättedrakarna.

   På det stora torget i Terabelle, alldeles framför palatset, finns en stor staty föreställandes en stor tiger och tre drakar som klättrar på denne. Det sägs att statyn föreställer Ma'sharos'tian och dem tre jättedrakarna från Draktand. Han sägs bo någonstans under staden Terabelle i Amdoria.

 

   Ingen vet vad han egentligen är för något. Är han ett djur? Han ser ut som en tiger, men är alldeles för stor för något djur. Är han en demon eller djävul? Hans ögon glöder röda precis som varelserna nere i Labyrinten. Men han har aldrig visat intresse för att styra över världen eller att förslava folkslagen. Dock ryktas det om att han roar sig med att skicka dem högsta befälen inom drakriddarna på underliga och meningslösa uppdrag runt om i staden Terabelle.